Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze OS Dolín

16. 10. 2012

 

ZÁPIS
ze schůze rady OS Dolín, konané dne 17. 9. 2012 v knihovně Dolín
 
Přítomni: Bendák Jiří, Durasová Jarmila, Halamka Josef, Holečková Jitka, Kolářík Václav, Kraus Michal, Lisec Martin (dostavil se později, neúčastnil se voleb), Pospíšil Libor, Slezáková Věra, Vacík Vratislav, Wehrsingerová Iveta, Zárubová Edita
 
Omluveni: Kolářík Tomáš, Zícha Jaroslav
 
Schůzi zahájila místopředsedkyně OS Jitka Holečková a seznámila přítomné s programem – volbami výboru OS.
 
1. VOLBY
Přítomní členové se počtem 10 hlasů z celkem 11 přítomných členů usnesli na veřejném průběhu voleb, 1 člen se zdržel hlasování.
 
Do funkce předseda OS byl navržen Libor Pospíšil – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
Do funkce místopředseda OS byla navržena Věra Slezáková – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
Do funkce účetní OS byla navržena Edita Zárubová – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
Do funkce pokladní OS byla navržena Jitka Holečková – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
1. člen revizní komise byl navržen Josef Halamka – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
2. člen revizní komise byl navržen Vratislav Vacík – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
3. člen revizní komise byl navržen Jiří Bendák – 10 hlasů pro, návrh byl přijat.
 
2 INFORMACE Z MĚSTSKÝCH PORAD
L. Pospíšil informoval přítomné o řešených problematikách s vedením města, jejichž zápisy jsou zveřejňovány na veřejných vývěskách (horní autobusová zastávka a budova bývalého OÚ). Posledními řešenými problematikami je omezení vjezdu na nezpevněnou komunikaci – polní cestu mezi obcemi Dolín a Želevčice, zařazení částky na rekonstrukci bočních komunikací v Dolíně do rozpočtu města na rok 2013, obnovení přechodu pro chodce u budovy bývalého OÚ a dokončení kanalizace v Dolíně.
 
3. KLUB DĚTÍ
Členové rady vedli k problematice provozu „klubíku“ v místnosti bývalého OÚ Dolín dlouhou diskuzi se závěrem přípravy dopisu, adresovaného vedení města o finanční neúnosnosti provozu místnosti, zejména v zimních měsících, kdy je třeba místnost temperovat nepřetržitě a tudíž jsou vysoké náklady na energie k vytápění. Pokud vedení města bude schopno přispívat na provoz klubíku, bude tento zachován a provozován. V opačném případě bude smlouva o pronájmu klubíku ze strany OS Dolín vypovězena.
Dopis připraví L. Pospíšil
 
4 DISKUZE
Byl vznesen návrh na omezení vjezdu nákladních vozidel nad 6 t do Dolína s výjimkou vozidel zásobování a v době objízdné trasy z důvodu uzavření silnice č. 16 Slaný – Velvary. Návrh bude předán dopravní komisi města.
Úkol pro L. Pospíšila
 
Byl vznesen návrh na navýšení kulturních akcí v Dolíně – ze dvou na tři, ke stávajícímu turnaji v nohejbale v měsíci červnu a rozloučení s prázdninami s dětskými soutěžemi v srpnu by přibyl dětský den – 1. června. Rada proto navrhla 3 termíny kulturních a sportovních akcí
·         1. 6. 2013 – dětský den se soutěžemi pro děti
·         22. 6. 2013 – turnaj o putovní pohár v nohejbale
·         31. 8. 2013 rozloučení s prázdninami s dětskými soutěžemi
Návrhy termínů budou projednány s realizačním týmem kulturních akcí k vyjádření, zdali jsme organizačně schopni navržené termíny zabezpečit.
Projednání zajistí J. Holečková
 
Byl vznesen návrh na vybírání dobrovolného vstupného na kulturní akce, spojené s dětskými soutěžemi. Výnos by byl následně použit k nákupu cen do soutěží. Rada s návrhem souhlasila a na příští kulturní akci bude realizováno.
 
J. Durasová seznámila přítomné s termíny akcí v kostele a v knihovně:
 
  • 17. 11. 2012 prodejní výstava v knihovně – vhodné dárky na Vánoce – keramika, sklo, svíčky atd. (odpoledne)
  • 16. 12. 2012 – Léta letoucí = Jakub Judl a spol., koledy a spirituály (17:00 hodin)
  • 20. 12. 2012 – koledníci ze Slaného – Blue berry = Honza Kocáb a spol. (18:00 hodin)
  • 24. 12. 2012 – vánoční setkání (od 15:00 hodin)
 
Rada se shodla na termínu valné hromady OS, který bude 31. 5. 2013 od 20:00 hodin – v závislosti na pořádání dětského dnu. Termín bude upřesněn po odsouhlasení termínu realizačním týmem.
 
Rada se shodla na termínu úklidu obce a přípravy na čarodějnice. Úklid bude poslední předvelikonoční víkend, tj. 23. 3. 2013. S odborem životního prostředí bude projednána možnost prořezu spodní cesty k rybníku.
Úkol pro L. Pospíšila
 
Rada projednala možnosti výběru dobrovolných členských příspěvků a shodla se na následujícím postupu. Výběr bezhotovostních příspěvků (příkazy k úhradě) bude možno provádět kdykoli na účet OS se zprávou pro příjemce, která bude obsahovat jméno a příjmení plátce. Informace o možnosti platby bude zveřejněna na webových stránkách OS. Hotovostní výběr bude realizován na valné hromadě OS.
Úkol pro M. Lisce
 
Příští schůze rady OS Dolín se koná: 1. 11. 2012 od 19:00 hodin u Holečků.
 
 
 
17. 9. 2012 zapsala: Jitka Holečková ……………………………………
 
 
 
 
17. 9. 2012 ověřil: Josef Halamka ……………………………..............